Ще има ли режим на тока през зимата

Може ли България да остане без газ или за домакинства и бизнеси да се въведе режим на тока?

Бившият финансов министър Симеон Дянков каза в ефира на NOVA, че „има реална опасност градове в България да останат без електричество”.

"България ще има газ през зимата, и при това на поносими цени", увери в студиото на „На Фокус” министърът на икономиката Никола Стоянов.

Темата в „Здравей, България” коментираха енергийният експерт Боян Рашев и бившият директор на ЕСО Валентин Колев. „По тези причини, които спомена бившият министър на финансите Симеон Дянков, няма да се случи”.

Така Валентин Колев категорично отхвърли възможността за режим на тока на домакинствата у нас. По думите му в най-лошия случай потребителят автоматично минава към доставчик от последна инстанция.

Боян Рашев се съгласи с мнението на бившия директор на ЕСО и допълни, че токът физически няма да спре, но щял да настане хаос ако има фалити на търговци.

Сметките за ток изпревариха ниските заплати

На въпрос дали ще издържи електроразпределителната ни система ако все повече потребители решат да преминат към отопление на ток, енергийният експерт отговори, че локални проблеми са възможни.

 „Според мен има доста региони в България, където не е инвестирано достатъчно в разпределителната мрежа”, смята Рашев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови