Скафандър от потопен руски кораб е изхвърлен на плажа в Синеморец     

В Синеморец е намерен скафандър от руския патрулен кораб "Сергей Котов", който Украйна унищожи в Черно море тази пролет.

Това разкри УНИАН.

Според Burgaslife участниците в акцията за почистване на крайбрежието са намерили неопренов костюм с надписи "PC" и "Sergei Kotov" на плажа Листи. Според Драгомира Раева, участник в събитието, първоначално хората помислили, че на брега е изхвърлено тяло.

Търсене в интернет показало, че са намерили костюм от руски патрулен кораб, който Украйна потопи с помощта на дронове през март тази година. Това се е случило на стотици километри от Крим на плаж в Синеморец. На плажа е бил открит и турски варел с моторно масло.

Както УНИАН съобщи по-рано, през нощта на 5 март специално подразделение на украинската разузнавателна служба Group 13 съвместно с украинските военноморски сили проведе операция за унищожаване на руския патрулен кораб "Сергей Котов".

Известно е, че нашествениците са го спуснали на вода едва през 2022 г., но вече са го използвали в пълномащабна война срещу Украйна. Беше съобщено, че на борда на кораба може да има боен хеликоптер.

По-късно разузнавателната агенция съобщи, че при нападението са убити 7 руски военни, а най-малко 27 други са ранени.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови