Предлагат обучение и работа за болногледачи

Набират безработни лица за обучение за болногледачи, съобщават от КНСБ-Бургас. Подборът е част от проекта “Шанс за работа 2016”,

който е част от Националния план за действие по заетостта – 2016 г. Днес съвместно представители на Дирекция "Бюро по труда"-Бургас, КНСБ- Бургас и МБАЛ -Бургас АД ще осъществят подбор на безработни лица за обучение за болногледачи.

След приключването на подбора 15 лица ще започнат от 7 март 2016 г. обучение по ключова компетентност “Работа в екип”. На първи етап безработните лица ще придобият необходими умения за работа в екип, справяне в конфликтни и проблемни ситуации. Курсът ще завърши с получаване на сертификат.

Втори етап на обучението ще стартира на 14 март 2016 г. по професия болногледач в МБАЛ Бургас АД. В рамките на 300 учебни часа бенефециентите по проекта ще бъдат обучени за придобиване на квалификация - професия „болногледач“.

Обучението ще завърши с полагане на изпит. На 40% от лицата завършили обучението ще бъдат осигурени места за стажуване в МБАЛ Бургас АД, партньор по проекта.

Проектът “ Шанс за работа 2016” е част от адекватната политика на КНСБ в областта на безработицата и развитието на пазара на труда.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови