Започна тестване на ваксината срещу Ебола

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ваксината ще бъде тествана в най-засегнатите райони. 

 

Правителството на Гвинея заедно със Световната здравна организация започна първи опити за ефикасност на ваксината Ебола. Жителите на Конакри, град в Долна Гвинея ще са сред първите, които ще бъдат инжектирани. 

Ваксината е разработена от Агенцията по обществено здраве на Канада. След нейното създаване тя е била изпробвана върху животни и върху няколко души от малко селце. Веднага след като е показала отлични резултати е предоставена на Световната здравна организация, за да бъдат ваксинирани още хора.

"Тази историческа операция дава надежда на всички нас в Гвинея и в света, че скоро може да има ефективна мярка срещу Ебола, но първо трябва да се докаже безопасността и ефективността на ваксината", заяви представител на Световната здравна организация в Гвинея, Dr . Jean-Marie Dangou. 

Планирано е да бъдат ваксинирани около 10 000 души в срок от 6-8 седмици. Ваксинираните ще бъдат възрастни хора, които са силно засегнати от болестта, няма да бъдат ваксинирани бременни жени и деца. Състоянието на хората ще се следи за странични ефекти в продължение на 3 месеца.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови