Не се плашете от пролетната умора

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Закусвайте и редувайте студен и горещ душ сутрин

 

С първите пролетни дни обикновено чувстваме характерна умора, която понякога ни кара на сън, а най-често е свързана с кръвообращението, твърдят учените.

Тялото е все още сънливо, с излишни килограми и мазнини, които сме качили през зимата, така че е важно да ускорим метаболизма и кръвообращението, съветват експертите.

Сутрешното къпане е добър навик и трябва да се прилага. Най-добре е да се освежите след тренировка и преди закуска. Душ последователно с топла и студена вода, защото така укрепват и кръвоносните съдове и стимулирате потока на кръв.

Силна и не прекалено солена закуска, ще ви даде достатъчно енергия в началото на деня. Солта повишава кръвното налягане, така че ако имате проблем с него, консумирайте сол в минимални количества.

Имайки предвид, че кръвното налягане е най-ниско в първия час след хранене, избягвайте обилни хранения, нека бъдат по-малки и по-чести. По този начин ще избегнете умората и сънливостта след хранене. Разбира се, избягвайте алкохол, защото се отразява зле на нервната система и свива кръвоносните съдове. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови