Болницата на Абу Мелих ще си обучава кадрите

Ръководството: „Издигаме медицината в Бургаска област на по-високо ниво“

Болницата на бургаския депутат Семир Абу Мелих стана университетска. Това се похвали ръководството на здравното заведение на пресконференция днес в Морското казино. Това бе втората новина от болницата в рамките на една седмица, след като първата - безплатното раждане предизвика истинска истерия у бременните жени в областта.

Брифингът бе насрочван два пъти неуспешно, но на третия все пак се състоя. Около 15-20 минути след уречения час бе даден старт на събитието. По-късно на срещата пристигна и самият инвеститор Семир Абу Мелих.

Клиники по всички специалности, ръководени от хабилитирани лица, в които ще се развива постоянна научна дейност; създаване на школи и обучение на студенти по медицина; въвеждане на дейности, слабо застъпени не само в региона, но и в цялата страна, като трансплантология, онкология с химиотерапия и лъчетерапия, хемодиализа.   

Това са само част от промените в областта на здравеопазването, които ще настъпят след създаването на първата университетска болница в Бургас, стана ясно на брифинга.

В момента в болницата работят 16 висококвалифицирани специалисти. В бъдеще те ще нарастнат двойно. Кадрите ще се създават в самото здравно заведение. Ще се обучават студенти, специализанти, ще се карат преддипломни стажове, съобщи д-р Даниела Георгиева, управител на болницата.

Поздрави от името на кмета на Бургас Димитър Николов предаде Мая Казанджиева – директор на дирекция „Здравеопазване, социални дейности и спорт” в общината, която присъства и от името на градоначалника, и от името на заместника му по здравеопазване.

„Община Бургас ще партнира в начинанието и ще сътрудничи на всички нива. Предвидили сме създаването на Медицински институт в Бургас и се надяваме, че с присъствието на университетска болница, това скоро ще бъде факт”, заяви Мая Казанджиева.

„От износители на пациенти, ние станахме доставчици на услуги в цялата страна и дори чужбина – рускини идват да раждат при нас, преди няколко дни съдови хирурзи оперираха англичанка с неправилно поставен байпас в Англия. Ще дойде време, когато пациент, разболял се в София, ще иска да се лекува в Бургас и бургазлии могат да се гордеят с това”, каза в заключение инвеститорът и собственик Семир Абумелих.   

Очакванията са новите клиники да започнат да функционират през 2017 година, заедно с построяването на нов корпус в болницата.     

На снимките

Горе – Ръководството на болницата и гостите на брифинга

Инвеститорът Семир Абу Мелих

 

Текст и снимки Ирина Генова             

Добавете коментар


Защитен код
Обнови