МБАЛ Дева Мария се обяви срещу нападките и обвиненията

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отворено писмо /Публикуваме го без съкращения/

 

ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ 

Относно отворено писмо по случай на Жени Димова от гр. Бургас

от МБАЛ ДЕВА МАРИЯ ЕООД, С еик 200800019, със седалище и адрес на управление: гр. Бургас, кв. Ветрен,  представлявано от Управителя д-р Христо Добрев 

Уважаеми представители на българските медии, 

По повод на отворено писмо, разпространено до медиите и отправено до министър Москов, касаещо случай с пациентка Жени Димова, изразяваме следното: 

Остро се противопоставяме на безпочвените нападки и недоказани обвинения, изразени срещу лечебното заведение и разпространени до всички медии. 

Заявяваме отговорно, че няма да допуснем, нито пък ще  толерираме отправянето на  тежки и недоказани обвинения  срещу лечебното заведение и още повече опити да се спекулира с името  и  да се уронва  авторитета на болница Дева Мария.  

Лечебното заведение още от своето създаване се е утвърдило като такова на високо европейско ниво  и е символ за качествена медицинска помощ, оказвана в страната. Опитите да се урони престижа на болницата, са продиктувани от нежеланието на последната като отговорна институция  да се поддаде на шантаж и изнудване от страна на лицата, разпространили отвореното писмо.

Болница Дева Мария ще предприеме всички законови и допустими мерки за да се защити срещу  безпрецедентните нападки от лица, които  се опитват да опетнят репутацията на болницата, ще подведе под отговорност виновните лица и няма да допусне да се спекулира  и злоупотребява с името  й. 

Редът за отправяне на обвинения и доказването им е строго регламентиран в нашето законодателство. Отправянето на обвинения чрез  средствата за масово осведомяване и даване на гласност на определени случаи се оказва един доста надлежен начин да се спекулира с дейността на определени органи и институции. Обстоятелството, че към настоящият момент нито един компетентен  орган не е извършил проверка по случая и не се е произнесъл ясно и красноречиво води до един извод, а именно търсене на популярност и възможност за спекулации от страна на лицата, разпространили писмото. 

Целта на лицата, разпространяващи писмото е търсене на скандал и публичност, за която болницата бе предупредена, че ще настъпи, ако не заплати сумата от 50 000 лв. Категорично заявяваме, че ще потърсим правата си и докажем правотата  на тезата си, както и че ще потърсим отговорност от лицата, които се опитват да спекулират с лечебното заведение.  

По отношение на критиките и обвиненията отправени срещу лекар, работещ в лечебното заведение, следва да уведомим, че със заповед на управителя е назначена проверка по случая,  която следва да излезе със резултати в тридневен срок.  След приключването на проверката, лечебното заведение ще излезе със становище по отношение на предприетите действия срещу лекаря. За пълнота ще допълним, че описаното  в писмото поведение на лекаря е в пълен противовес на поддържаната от лечебното заведение политика ориентирана към  пациентите. 

Лечебното заведение е изпълнило своите ангажименти и е извършило прецизно и акуратно своята дейност, спомогнало е да се  опази живота и здравето на пациентката и на нейното дете. 

Категорично заявяваме и още веднъж подчертаваме, че  болница Дева Мария няма да остане безучастна в опитите да се  урони престижа й, нито пък ще толерира опити за шантажиране и изнудване.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови