Бургазлии търсят съдействие от Семир Абу Мелих по здравни въпроси

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Народният представител от ГЕРБ Семир Абу Мелих проведе поредната си открита приемна в Бургас.

Той бе потърсен основно от бургазлии за разрешаването на въпроси от здравен характер като член на парламентарната комисия по здравеопазване. 

„Много от хората, с които се срещам, се интересуват от възможности за започване на работа за тях или техни близки по програмите за личен асистент и като цяло възможностите, които се разкриват за хората с различни увреждания и степен на инвалидност да работят и да се чувстват пълноценни граждани. Радвам се, че получих и обратна връзка от бургазлии, които успешно са минали ТЕЛК и вече имат издадена необходимата документация. Има и такива, които все още изчакват да минат комисиите. Това, за съжаление, продължава да е сериозен проблем за българското здравеопазване и продължава да се търси най-добрата формула за съществуването на специализираните комисии“, сподели Семир АБу Мелих. 

Семир Абу Мелих обсъди и предложение на Живка Рахнева относно достъпа до Солниците в Бургас. Според нея, автобус № 15 пътува от Бургас за кв. Сарафово.  а може три месеца в годината да се отбива 2 километра до Солниците , за да може хората да стигат до там. „Дамата се аргументира, че за да се стигне до Солниците, трябва да се тръгне от „Евиния плаж“ и да се върви 45 минути до там. Действително много хора ползват „Лугата“ на Солниците и голяма част от тях нямат възможност да изминават пеша дълго разстояние. Г-жа Рахнева предложи тази промяна в автобусното разписание да важи на юли, август и септември. Проведох разговор с Петко Драгнев, управител на ОП „Бургасбус“ и бях информиран, че се работи по такъв проект за осъществяване на транспорт до мястото“, допълни Абу Мелих. 

Той сподели, че е получил и сигнал за некачествена работа от страна на стоматолог. „Господинът се оплака, че е станал „жертва“ на некомпетентен стоматолог. След направен преглед са започнали процедури за изработката и поставянето на зъбни импланти. След поставянето им обаче те са започнали да падат, стоматологът ги  е слагал отново и това се е повтаряло няколко пъти,. В последствие, г-н Въжаров се свързва с други стоматолози и така решава проблема, но се оказва, че за некачествената услуга е заплатил голяма сума. Трябва да се мисли в посока механизми за санкциониране при такива случаи, както и завишени критерии за стоматолозите, предлагащи подобни услуги“, коментира още бургаският депутат.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови