5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас 

Клиничната пътека в случая на жената с фиктивната операция в Бургас е 5400 лева. Гръбнакът се оперира по друга, която е 2900 лева, тук са ендоскопските операции. 

Не финансовата страна може да не е била водеща. Това каза бившият здравен министър д-р Мими Виткова в ефира на Нова телевизия.  

Припомняме, че Милена Стефанова твърди, че лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са й издали епикриза, в която е упоменато, че ѝ е направена оперативна интервенция, без такава да е извършена. 

Д-р Виткова сподели изненадата си от реакцията на ръководството на лечебното заведение. "Директорът на болницата създаде неприятно усещане у хората, най-вече липса на доверие. Може да има техническа грешка, разменени епикризи, но да откажеш да обективизраш нещата, това прави лошо впечатление. Разрез от 6 мм няма да не се види на четвъртия ден", заяви тя. 

От своя страна д-р Спас Спасков посочи, че едва след проверка на документацията и преглед на жената, ще може да се твърди със сигурност какво се е случило. "Сега на базата на предположения градим картина. Няма вероятност да няма следа от оперативна интервенция, ако е била извършена такава. Документацията не пасва с това, което виждаме, затова е нужна проверка. Понякога пациентът се договаря с лекаря, че НЗОК ще плати процедурата, а не пациентът. Това е човещина, която означава нарушение на правилата", смята той.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови