Включи се в мини маратона в Бургас! /снимки/

Участниците ще спечелят парични и предметни награди на обща стойност над 7000 лева

На 10 октомври, събота, от 10:00 ч. ще се проведе мини маратонът Galleria Run, организиран от Mall Galleria и община Бургас. Това съобщи на пресконференция днес Румяна Владимирова – маркетинг мениджър в Mall Galleria.

„Радвам се, че заедно организираме това събитие. Важно е да стимулираме младите хора, да се движат, да спортуват. Община Бургас подобрява спортната инфраструктура и стимулира хората да спортуват“, заяви Йорданка Ананиева – зам.-кмет на община Бургас.

Спортната инициатива е част от програмата "Бургас - европейски град на спорта" и цели да събере на едно място всички привърженици на активния и здравословен начин на живот.

Записването за Galleria Run е предварително, а участието - безплатно. Всички желаещи следва да се регистрират до 6 октомври включително онлайн на www.galleriaburgas.bg/galleriarun или на клиентската информация на място в Mall Galleria Бургас. Състезателите ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи.  Над 800 души вече са се записали за участие.

Най-малките от възрастови категории 6-9 години и 10-14 години ще се състезават на 60 м спринт пред Mall Galleria, а по-големите ентусиасти, от 15 г. до 17 г. и над 18 г., ще пробягат трасето от Морската градина до мола.

Маршрутът е – Морско казино, ул. Богориди, ул. Александровска, ул. В.Михайлов, новия надлез, ул. Струга, ул. Янко Комитов, мол Галерия.

Мини маратонът Galleria Run се отличава с голям награден фонд, осигурен от Mall Galleria и официалния партньор на инициативата Nike. Участниците ще имат възможност да спечелят парични и предметни награди на обща стойност над 7000 лева, като магазин за спортни стоки Sport Vision е осигурил  награди за най-млад и най-възрастен участник.

 

В пресконференцията участваха и Иво Маринов - регионален мениджър на Nike, Николай Тодоров - изпълнителен директор на ПФК "Нефтохимик 1962" и Станислав Жеков - капитан на ПФК "Нефтохимик".

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови