Буферни паркинги освобождават Бургас от автомобили

Започват предпроектни проучвания за изграждане на буферни паркинги в Бургас, на автобусен терминал за междуселищните линии и за надграждане на Бързата автобусна линия

плюс възможността за въвеждане на интелигентната система за управление на трафика. 

За изготвянето на тези предпроектни проучвания е обявена обществена поръчка по три обособени позиции: "Изготвяне на предпроектни проучвания и оценка на приложимостта за изграждане на буферни паркинги в ключови зони на гр. Бургас"; "Изготвяне на предпроектни проучвания и оценка на приложимостта за изграждане на автобусен терминал за междуселищен транспорт" и "Изготвяне на предпроектни проучвания и оценка на приложимостта за надграждане и модернизация на системата от бързи автобусни линии (BRT)". Общата стойност на поръчката е за близо 810 хил. лв. без ДДС. 

"Предпроектните проучвания са свързани с вече настоящия програмен период - 2014-2020, където по ОП "Региони с растеж" има ресурс, свързан с градска мобилност. Стъпката, която предприема Община Бургас, е да подготви проекти, които да направят следващата крачка за надграждане на Бързата автобусна линия и интелигентните системи, които в момента изпълняваме. Основният приоритет, който изпълняваме и в инвестиционната си програма, е свързан с осигуряването на буферни паркинги и развиване на така наречените интелигентни кръстовища", уточни за Burgas24.bg заместник-кметът по Европейски политики и околна среда в Община Бургас Руска Бояджиева.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови