Цигани от ямболско изкупуват метали и крадат в Созополско

Служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка в с. Зидарово л.а. «Опел Кадет», с ямболска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от с. Жребино,

с който се придвижвали 55-годишната му майка и 29-годишния му брат, тримата криминално проявени. 

Върху покрива на автомобила и в купето са открити множество черни и цветни метали с различни размери с общо тегло около 400 кг, изкупени от различни хора в с. Зидарово, без семейството да притежават лиценз за подобен вид дейност. 

За проверка в същото село е спрян и т.а. «Форд Транзит», с ямболска регистрация, управляван от 47-годишен криминално проявен мъж от с. Завой. С автомобила се придвижвали и още двама криминално проявени мъже от с. Завой – на 36 и 56 години. В багажника на колата са открити множество черни и цветни метали с различни размери с общо тегло 300 кг, изкупени от различни хора в с. Габър, община Созопол, без съответното разрешително. 

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Малко Търново по отношение кражбата на сумата от 130 лв. от дома на 87 годишна жена от с. Стоилово, осъществена на 22.01.т.г., е установен извършителя на деянието.

Това е 16-годишен младеж от с. Жребино, община Елхово, който направил пълни самопризнания и възстановил откраднатата парична сума. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови