Отглеждаме агнета за Катар и Саудитска Арабия

Сериозна катарска делегация посети Бургас миналата седмица.

Това разкри за burgasdream.com председателят на Българо-арабската бизнес асоциация Зияд Ел Масри. Секторите предизвикали интереса на инвеститорите са земеделието и животновъдството.

„Това лято имахме няколко делегации от Катар, които посетиха българо-арабската асоциация. Интересуват се от агнета за износ за Катар и Саудитска Арабия. През изминалата седмица успяхме да им покажем Странджа, както и местата, които са добри за инвестиции”, обясни Ел Масри.

Той отбеляза, че нещата се случват бавно, но сигурно, тъй като в арабския свят бизнес отношенията трудно се изграждат само от една среща.

„Създаваме контакти от 2009-а година насам, непрекъснато провеждаме форуми и посрещаме делегации. Може да ми отговорят след шест месеца, може и след два. Сега правят проучване за региона, за количеството, за транспортната схема. До есента трябва да имаме отговор какви инвестиционни намерения имат”, добави председателят на Българо-арабската бизнес асоциация.

По думите му инвестициите вече се усещат, а резултатите от срещите с тези делегации са налице.

„Такива инвестиции има вече в Каблешково, Поморие, Странджа и Средец. За трета година има редовна линия с арабски туристи всяка сряда и неделя. Все по-често се чува арабски говор в центъра на Бургас, в Слънчев бряг, където от 20 години бяха забравени тези туристи. Затова се надяваме, че арабските инвестиции и арабските туристи ще имат позитивен ефект върху бизнеса в региона, подчерта Зияд Ел Масри.

*Очаквайте само в Burgasdream.com – колко са бургаските фирми, ангажирани със строителството на модерните стадиони за Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови