„Елкабел” инвестира 35 млн. евро, разкрива 100 работни места

Най-големият български производител на кабели „Елкабел” е в готовност да започне строежа на новия си завод в Бургас,

за който обяви плановете си още преди година. Общата инвестиция за новото съоръжение ще надхвърли 35 млн. евро. Това съобщи за Topnovini.bg изпълнителният директор на дружеството инж. Димитър Паскалев.

Технологичният проект за обекта е готов, като до края на другия месец се очаква да излезе неговият подробен устройствен план.

„ПУП-ът зависи от решението на собственика на надзорния съвет, но по принцип всичко ще бъде готово за строежа. Вече четвърта година върви процедурата по отреждането на мястото на завода. Решението за това кога точно ще стартира самото изграждане ще се вземе и в зависимост от развитието на икономическата обстановка. Кабелното производство е изключително динамично, по-точно – в момента цари организиран хаос”, коментира Паскалев.

Новият завод ще се строи на разклона за „Лукойл Нефтохим”, на ъгъла на вътрешния път, който води към квартал Долно Езерово. Той ще работи паралелно със сегашния завод на ул. „Одрин” в Бургас, като само част от новото оборудване ще бъде преместено в новоизграденото предприятие.

Още 100 служители предвижда да наеме „Елкабел” с увеличаването на обема на работа. Така с досегашните 300, които в момента работят в предприятието, общият персонал ще набъбне до около 400 души. Всичко обаче зависи от инвестиционните намерения на собственика – турския бизнесмен Фуат Гювен, който притежава 98 % от акциите на компанията.

В началото на февруари бургаското предприятие открива и нова търговска база в Пловдив. Тя се намира на мястото на бившия мотокарен завод и е с обща закрита площ от 8000 кв.м. Базата включва шоурум и административна част. В нея ще се предлага пълната гама кабели и други продукти, произведени от „Елкабел”. В изграждането на търговския обект са вложени 3.5 млн. лв.

Коментари   

#1 Мишо 21-01-2016 21:34
Ок .. Всичко е перфектно ..но ако се замислим дълбоко да не стане така както е в Търговище , Разград и Кърджали т.е. който говори Турски език може да постъпи на работа в завода ...
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови