Парното и топлата вода по-евтини с 4,33% в Бургас

Новите цени влизат в сила от 1 април

 

Днес Комисията за енергийно и водно регулиране взе решение за наамаляване на цените на парното и топлата вода на топлофикационните дружества в страната,които влизат в сила от утре,1 април.

На рекордно сваляне на цените от утре ще се радват клиентите на врачанската топлофикация. За тях сметките от следващия месец падат с 11.59%. Почти с толкова – 11.32% се намалява цената на "Топлофикация Разград". В Плевен също могат да са доволни – там тарифата пада с 9.13% спрямо действащата в момента. Във Варна и Бургас поевтиняването е съответно с 4.89 и 4.33 на сто. Най-незначително намаление на цената на парното има за абонатите в Пловдив и Велико Търново. В Града под тепетата тарифата се намалява с 0.17%, а в старата столица – с 0.53 на сто.

Причината за свалянето на цените на повечето топлофикации е сериозният спад в тарифата, по която "Булгаргаз" ще продава синьото гориво през следващите 3 месеца. От утре цената на природния газ пада с 23.02% спрямо тази, по която потребителите го купуваха от Нова година насам. Така от утре топлофикациите и останалите потребители ще плащат за 1000 куб. метра по 312.21 лв. лв. без ДДС и акциз.

Без промяна обаче остават цените ба парното и топлата вода в градовете, където топлофикациите използват въглища, а не природен газ. Това са Габрово, Русе и Сливен, където се запазва сега действащата цена.

 

Промяна в цените на парното и топлата вода (с ДДС)

Добавете коментар


Защитен код
Обнови