Полицията влезе в Лукойл

Внезапни проверки на "Лукойл България" ЕООД и "Ромпетрол България" ЕАД

Cлужители на Комисията за защита на конкуренцията, съвместно с органите на полицията, осъществяват внезапна проверка на място в "Лукойл България" ЕООД и "Ромпетрол България" ЕАД, съобщават от комисията.

Действията на КЗК са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива.

При проверката КЗК има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, а също и средства за предаване на информация.

Само преди месец Лукойл иска проверка на горивото на Марешки.

Причината беше заявлението на Веселин Марешки, че горивото, което се продава на неговите бензиностанции, е „купено от Лукойл през двама-трима посредници", „ЛУКОЙЛ-България" ЕООД настоява за яснота по въпроса, кои са тези посредници и какви количества е закупил от тях.

„При настоящите цени на едро на бензин и дизел, твърдението на господин Марешки, ако отговаря на истината, буди основателни съмнения, че въпросните посредници прилагат неправомерни практики, за да прикрият истинския произход на горивата си. Другият логичен вариант е те да продават на загуба, което също е забранено от закона" - констатират от Лукойл.Ръководството на компанията призовава компетентните органи да извършат незабавна проверка на тези дистрибутори и техните действия на пазара, както и да установят действителния произход на продаваните от тях горива.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови