Ресторантьорите с огромни загуби заради отменени резервации

Хотелиери искат да организират програма поне за гостите си

Отменени резервации за новогодишните празници и огромни загуби в един от най-важните месеци за ресторантьори и хотелиери. След като остават затворени до 31 януари, от бранша са принудени да развалят направената организация. А хотелиери настояват да могат да организират програма поне за гостите си.

Сашо е управител на ресторант. Разчитал е изцяло на работата по празниците, за да компенсира загубите от предишното затваряне.

"И така си казвах, че ако есента не е добре, поне дето се казва - ден година храни, поне декември ще стане така да се компенсират загубите, които претърпяхме през септември, октомври и ноември", коментира той.

Празничната му програма и менюта вече са били изготвени, имал е резервации още от лятото.

"Аз изчаквах да дойде декември месец и тогава вече да почна да се обаждам на клиенти, но на място всеки един започна да отказва. Като засега са останали само едни 6 човека, които чакат евентуално, ако на Нова година нещо стане да дойдат да празнуват при нас", разясни управителят.

На други места въобще не са правили организация заради големите неясноти около възможностите им за работа.

"Аз с голяма част от моите колеги хотелиери и ресторантьори контактувам, които се отказаха да празнуват Нова година, защото организацията на едно такова тържество като новогодишната нощ е изключително трудно, тежко и скъпо", казва Павлин Косев.

Според бранша загубите ще са огромни. Хотелиерите апелират и за възможността да могат да организират програма поне за гостите, които така или иначе могат да посещават ресторантите до 22:00 часа.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови