Каним Google и Amazon в България 

Наближава с бърза скорост инициативата „Три морета“. Работим с много сериозен екип да поканим големи компании като Google и Amazon да дойдат в България. 

Отделно работим с българския бизнес да поканят своите партньори от 12-те страни, които са включени в инициативата. Това събитие да не бъде просто снимки и първи запознанства, а да докара реални сделки за българските компании. Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков, цитиран от БГНЕС. 

Министър Петков участва в отчета на служебното правителство за свършеното през първия месец от встъпването му в длъжност. „Осветлихме, че ББР беше дала на 8 фирми 946 млн. лв. Впоследствие видяхме, че са 1,8 млрд. лв. на 20 фирми. След това откритие сменихме устава, за да има максимален заем от 5 млн. лв., така че никой да не може да дава кредити по 100 млн. лв. от банка, която трябва да работи за малките и средните предприятия“, припомни Петков. 

Той отчете като положителен резултат и създадените комисии по прозрачност и контрол в Държавната консолидационна компания (ДКК) и Българската агенция за експортно застраховане.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови