Дизелът удари 4 лева литъра

С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у нас. Тази сутрин цената средната цена на бензин А95 е 3,38 лв., а на дизела - 3,55 лв. По-скъпият бензин А98 е на цена 3,58 лв., а тази на дизела с добавки е близо 3,90 лв.

На някои места в България обаче цената на дизела от по-висок клас надминава 4 лв.

Николай Николов е собственик на малка бензиностанция в Горна Оряховица. По думите му няма как да не сме част от покачването на цените в международен план.

Въпросът е обаче дали някой у нас не злоупотребява с това. Той попита дали има господстващо положение от някои компании на нашия пазар и дали то се използва с други цели.

„Случва се така, че напоследък се налага да зареждаме гориво от бензиностанции на определена верига, което не е нормално. Всички ние зареждаме от складове и би трябвало на базата на това да генерираме разходи.

В един момент цените на някои бензиностанции на определени вериги са по-ниски от цените на склада или са същите. При това положение си задаваме въпроса как въпреки разходите цените на тези бензиностанции могат да са същите или малко по-високи от тези в склада.

Това ни кара да си мислим, че има някакви възможности, които се крият в производителя и които не се дават в складовете на търговците и които не стигат до крайния потребител“, обясни пред бТВ Николов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови