Всяко дело, свързано с Лукойл – пратено в «девета глуха»

Делото за отнемането концесията на "Лукойл" зави към девета глуха. Адвокатите на руското дружество намериха начин да замразят съдопроизводството за неопределено време – а служебният кабинет явно няма нищо против, съобщи "Бърд".

Дружеството води административно дело в Бургас, което преди броени дни е спряно – по „взаимно съгласие“. Защо ли – ами за да се изчака търговско дело, заведено в София пак от „Лукойл“, срещу Министерски Съвет.

Т.е. завеждаме си ново дело (в началото на т.г.), за да спрем по-рано образуваното друго дело. И юрисконсултите на държавата казват на съда, че са ОК с това. И така процесуалната гяволия минава метър. Търговските дела се гледат бавно, на три инстанции – докато административните вървят доста по-бързо, пък и само на две. 

Само преди два месеца неслучайни съдии в АССО също така намериха начин да „замразят“ дела за глоби срещу „Лукойл“ на обща стойност близо 300 милиона лева, като сезираха съда в СЕС – по искане на „Лукойл“, разбира се. И това замразяване ще трае поне две години. Минимум.

В обобщение, нито един казус свързан с „Лукойл“ няма да бъде съдебно решен в обозримото бъдеще. А може би така е по-добре за ня#КОЙ – който ще може да купи рафинерията на „правилната и добра“ цена.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови