Ивелина Василева: 3.5 млрд. лв. са средствата по Оперативна програма „Околна среда” през новия програмен период

3.5 млрд. лв. са средствата по Оперативна програма „Околна среда” през новия програмен период.

Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на форум „Предизвикателствата и перспективите пред пчеларството” в Бургас.

 „Чрез оперативната програма ние инвестираме в опазването на околната среда. Това са средства са за по-добра екологична инфраструктура, за запазване на биоразнообразието и на защитените  зони и територии,  средства, които ни осигуряват превенция от нежелани природни явления”, каза министър Василева.

Василева посочи, че утвърждаването на България  като страна за производство на биологично чиста продукция има огромен потенциал. „МОСВ е в подкрепа за развитието на чисто и екологично производство, затова и работим в тясно взаимодействие с колегите от министерството на земеделието и храните”, добави тя.  

 

 „МОСВ се опитва с политиките, които провежда,  да подпомага вашата дейност, защото осъзнаваме колко важна е тя”, обърна се Василева към присъстващите представители на бранша. „Можете да разчитате на нашата подкрепа. Вашата работа е важна за опазване на екосистемите и за подобряване на генетичня фон”, каза още министърът.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови