Лесовъдите с онлайн уроци за гората

По повод международния ден на горите и предстоящата Седмица на гората Изпълнителна агенция по горите стартира инициатива „Бъди посланик на гората“. 

Събитието е част от информационно-образователната кампания, която Агенцията провежда с подрастващи от години. След огромния успех на миналогодишната онлайн инициатива, в която хиляди деца изразиха в рисунки и стихчета любовта си към гората, сега тези малчугани стават посланици на лесовъдите. Те ще бъдат главните герои, които ще разпространяват сред преподаватели и връстници нашите послания. Ще им предоставим кратки видеа, посветени на горската професия и дейностите, които се извършват в горите, като по този начин отново ще бъдем заедно, макар и виртуално, чрез онлайн уроци.  

Кампанията се осъществява освен от Агенцията и от всички нейни структури – природни паркове, регионални дирекции, лесозащитни станции, горски семеконтролни станции. 

Обхваща учебни заведения в много области и общини като освен до големите градове - София, Перник, Пловдив, Шумен, Благоевград, Смолян, Бургас, Варна, Враца, се опитваме да достигне и до децата в малките населени места – наши горски посланици ще има и в община Кубрат - в селата Сеслав, Беловец и Юпер.

Всеки може да бъде посланик на гората - да я пази от посегателства и отпадъци, да се наслаждава на красотата й и да я споделя!