Урок по любов към гората проведе екип на ДПП Странджа

Емоционална и много полезна беше срещата на екип на ДПП „Странджа”, към Изпълнителната агенция по горите, с директор инж. Румяна Цвяткова с третокласниците от бургаското ОУ „Елин Пелин”.  

Помощта на читалище „Св. Св. Кирил и Методий”- кв. „Меден рудник” беше изключителна полезна и много навременна, като за край на Седмицата на гората.  

Урокът по любов към гората предвиждаше залесяването на фиданки от обикновена бреза, което не се състоя поради изненадващо студеното време. Затова пък децата научиха много за най-близката до Бургас защитена територия и за нейните необятни гори, чийто дъбови масиви са най-запазените в Европа. 

От днес вече те знаят със сигурност разликата между широколистно и иглолистно дърво. За техните листа и плодове.  За това колко време му трябва на семенцето, за да поникне, а още колко за да стане голямо дърво. 

Служителите на парковата дирекция донесоха на децата два панера с различни по вид шишарки, листа от най-често срещаните широколистни дървета, както и плодчета от тях.

Вчерашната среща завърши с обещанието при първото по-стабилно затопляне на времето младите брезички  да бъдат засадени на определените места.

В самият край на урока по гората, екипът на ДПП „Странджа” получи неочакван подарък -  картина на хората от парковата дирекция, нарисувана от една млада госпожица по време на обучението.