Фестивалът на зелениката събра отново хиляди ентусиасти

В букет от емоции под галещото майско слънце се превърна и тазгодишния 19-ти поред Фестивал на зелениката. 

И тази година имаше за всекиго по нещо – красиви гледки, прекрасни преходи, здравословна и вкусна храна, срещи между приятели и близки.

В 10 часа на 13 май в покрайнините на царевското село Варвара беше даден старт на тазгодишното издание на фестивал, който носи името на символа на ПП „Странджа” – Странджанската зеленика.

За да поздравят с пролетния празник бяха дошли областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова, кметовете на общините Царево и Малко Търново – инж. Георги Лапчев и Илиян Янчев, Тодор Богомилов експерт на  ИАГ прочете поздравителен адрес от ръководството на Изпълнителната агенция по горите.

Тук бяха и колегите от петте  горски стопанства на територията на Парка, които винаги са били наша подкрепа в начинанията.

С емоционално слово директорът на ДПП „Странджа” приветства всички присъстващи и им пожела много хубави емоции във фестивалните дни.

За особени заслуги към парковата дирекция плакети получиха инж. Калин Николов – директор на ДГС Малко Търново и инж. Николай Вълчанов – директор на ДГС Царево.

И тази година на кулинарния конкурс бяха представени най-добрите храни с местни продукти. Прецизното жури се затрудни да определи призовите места.

Скъпи приятели, в следващите дни ще ви представим с фотоси още красота и емоции  от Фестивала на зелениката 2023.