ЮИДП раздава 3500 фиданки за залесяване в Бургас и Айтос

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и ... обща отговорност!“.

Тази година домакин на събитието по национално откриване на празника е община Сливен. Тържествената церемония по връчване на наградите ще се проведе на 1 април, в зала „Сливен“ от 11 часа. 

По повод Седмица на гората 2024 г., „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен стартира кампания за раздаване на безплатни фиданки на граждани в петте областни градове в обхвата на предприятието – Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора и Хасково. Акции са организирани и в общините Бургас и Айтос. Горски служители ще подаряват дръвчета на всички желаещи на 01 април от 09:30 ч. пред сградата на ТП „ДГС Айтос“ в гр. Айтос и на главната улица в гр. Бургас пред „Часовника”, в близост до адм. сграда на общината.

Гражданите ще могат да получат различни видове фиданки от явор, черен бор, червен дъб, хибискус и др. Горските специалисти ще бъдат на място, за да обясняват на всички желаещи да получат фиданки, как правилно да засадят дръвчетата и кои са подходящите за това места, според вида им. Информация ще им бъде предоставена и за правилните грижи, които да бъдат положени за тяхното успешно отглеждане във времето.

Цялата програма за Седмица на гората, можете да разгледате в официалната страница на ИАГ: https://www.iag.bg/  

А планираните дейности на територията на ЮИДП, може да откриете в сайта на предприятието: https://uidp-sliven.com/novini/programa-na-yuidp-sliven-za-sedmitsa-na-gorata-2024-godina-504