Горските от Малко Търново следят огнищата в Турция

Служители от малкотърновското горско стопанство продължават да следят района на потушения снощи пожар в Турция. Това съобщи за Грамофона нюз директорът на ДГС-Малко Търново инж. Калин Николов.

„Засега опасност от нова огнена стихия няма. Пожарът от вчера се наблюдава и от турска страна, защото има вятър и има възможност да се разгори отново.

Той избухна вчера към 11:00 часа на обяд. Ние се обадихме на колегите от Турция, а те вече знаеха. Веднага отидохме и ние на място. Една пожарна от Малко Търново и два екипа от горското стопанство бяха ангажирани и наблюдавахме пожара през целия ден.

Снощи през нощта също останаха дежурни служители. Пожарът беше потушен към 22:00 часа и не можа да достигне държавната граница“, разясни подробно инж. Николов.

Той бе категоричен, че горското стопанство е взело всички превантивни мерки по отношение на пожарите. Сред тях са оборудване на противопожарните депа, изграждане на нужните прегради, както и дежурни служители извън работно време, които да следят за пожари.

По думите на инж. Николов от стопанството имат пълна готовност да реагират при по-сериозна ситуация. „Тази година тежки пожари в Малкотърновско не е имало. Преди десетина дни имаше малък пожар, на границата със Звездец – в село Евренозово, но го потушихме“, добави директорът на ДГС-Малко Търново.