Настроенията на масата наподобяват на ситуацията в спалнята

Досадата на рутината е взела повече жертви от последната войната в Сирия

Спряхме редовните петъчни дегустации за известно време, защото усетих инерцията на навика в почитателите на тези срещи. А всяка дама на моите години, дори да не разбира нищо от търговия знае, че настроенията на масата за вечеря наподобяват на  ситуацията в спалнята. А там досадата на рутината, повярвайте ми, е взела повече жертви от последната войната в Сирия.

Определено нещо липсваше. Нещо,което в тълковния речник описват като ” много силно желание за нещо...” или синоним на „жажда, щение, стремеж, порив...” Нещо, което преди много години Маргарита Хранова изпя в песента „Копнеж”: “Всяка надежда и мечта,носи по мъничко тъга... Всичко е прах и суета, щом я няма любовта... Може би всичко е игра или просто е съдба.”

Този петък, 18 март 2016 г., обаче, не като игра, а нещо неизбежно, като съдба ще се случи, защото при нас - в Къщата на виното, идва една чаровница, която познавате от Фестивала на Розето 2015 г .Стълпотворението пред нейната маса беше кратно на усмивката ѝ. Светлана Коева сама  най-добре представя вината и избата си,защото живее  с  тях. Светлана може да Ви накара да копнеете!

 

Винарската изба и лозовият масив на „Балар” АД са разположени в района на с. Скалица под Манастирските възвишения – на около 30 км. югозападно от гр. Ямбол. В близост до тях е създаден изкуствен воден басейн, заобиколен от зелени ливади и овощни градини, разкриващи красотата на местността. Защитеността на района от северните ветрове, почвата с добра водопропускливост, голямото количество слънчеви дни, както и редуцираният добив от 400 кг от декар, са предпоставка за получаването на богати, плътни и запомнящи се качествени червени вина от сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Сира и Пети Вердо.

Вината се произвеждат в ограничени серии и съзряват минимум шест месеца във френски дъбови бъчви. С бутилковото развитие на виното се оформя букета от аромати и вкусове, придаващи изтънченост и класа. Всяко едно вино е божествено творение на тероара и фантазията на винарите. Основна цел на „БАЛАР” АД е да създава и продава бутикови червени вина със собствен стил и облик, предназначени за истински ценители.

Вината от линията К ще обогатят представите на ценителите на бутикови и класни вина. Отпивайки глътка вино ще изпитате любов и божествена наслада, ще изживеете опиянение и съблазън.

Вината са с наситен рубинено червен  цвят с елегантни игриви отблясъци. Пленителните  виолетови нюанси загатват удоволствието и магията, съдържащи се във виното.

В аромата преобладават уханията на сочни череши, узрели горски плодове, сушени сливи и шоколад. Разкошният  букет от сладки аромати е преплетен с пикантни тонове на индийско орехче и карамфил.  Хармонията се допълва от нежните нотки на ванилия и карамел. А тайнствените тонове на дъб формират облика на виното.

Вината „К” са Копнеж. Във всяко едно от тях е заключено впечатляващо очарование, което предизвиква сетивата и отваря душите. Вкусът е с топло завладяващо начало, потвърждаващо ароматното разнообразие. Акцентите на червени плодове и финесът на кадифени танини са отличителна черта за структурата на вината. Послевкусът е дълъг и незабравим, носещ тайнствения заряд на страстна целувка, която искате да повторите. 

За малката ни винарна най-важното нещо е съдържанието на бутилка. Прилаганите обработки, щядащи гроздето и виното, гарантират в максимална степен високото качество и неповторимостта на напитката. Вината са продукти, такива каквито ни ги дава природата чрез лозята.  И след години на експерименти, създадохме първата си линия класни вина.

Вино със ЗГУ К1  Мерло x Пети Вердо 2013 

Вино със ЗГУ К3 Каб. Сов. x Сира 2013 

Вино със ЗГУ  К5 Сира x Каб. Сов.  2013 

Вино със ЗГУ К7  Каб. Сов. 2013 

Вино със ЗГУ К9  Мерло x  Сира 2013

Нима може да устоите на копнежа,наречен „К” на Винарска изба Балар.

Автор Анна Дундакова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови