Trastena – вино от биомалини по рецептата на древни монаси

Продължаваме да представяме участниците във ВинотоФест, който ще се проведе на 1 и 2 юли в експоцентър Флора в Бургас. Следващият е Trastena.

Легендата гласи, че навремето в манастира Св. Пантелеймон монасите правели ароматно малиново вино. В манастира прииждали поклонници от близо и далеч, търсещи духовна храна и може би легендарното вино. Днес от манастира е останал само един каменен кръст, който напомня за светото място. 

Около руините му семейство Георгиеви отглеждат плантация с био малинки, а рецептата за вино на древните монаси им помага да ни пренесат в друго измерение, високо в Стара Планина. 

Всяка година избират най-сладките и узрели плодчета и от тях произвеждат 2 вида бутиково вино.

Малините са био сертифицирани от Lacon, при обработките използваме японски водорасли, листенцата третираме с пробиотици и от 2015г насажденията ни се опрашват допълнително от кошерите на семейство Тодорови.

Всеки в семейство Георгиеви има своя роля. Светослав е създател и главен фермер в насажденията с малините. Той отговаря за всички обработки и поддържа плантацията в перфектно състояние вече 13 години. Неговата съпруга - Марето управлява цялото стопанство и прилежащата хижа. Който им е гостувал знае за най-вкусните горски супи и омлети с манатарки. 

Борис - техния син произвежда малиновото вино. Всяка година той пуска джаз и фънк музика на малините, докато ферментират. Неговата съпруга - Оля се грижи за търговците, рекламата и визията на вината.

 

Trastena е произведена от 100 % ферметирали био малини. Вкусът е сладък, пълен, с наситен плодов аромат. Препоръчва се за консумация с пасти, сирена, плодове и меса.

Не съдържа изкуствени оцветители, аромати и консерванти.

Алк.: 12.5 %

Съдържание на захар: 7.7 %

Добавете коментар


Защитен код
Обнови