Katarzyna Estate - ключът към създаването на добро вино е страстта

Продължаваме да представяме участниците във ВинотоФест, който ще се проведе на 1 и 2 юли в експоцентър Флора в Бургас. Следващият е Katarzyna Estate.

„Виното се създава на лозята. Ние просто се грижим за него, докато то е в нашата изба" e мотото на Katarzyna Estate.

„Нашата цел е като използваме традиционните винарски техники да разкрием уникалността на нашето лозе, неговия тероар и да създадем вина, които носят елегантността и изискаността на „Стария свят" и намерим най-чистия баланс между плода, киселините, дъба и танините“, обясниха от Katarzyna Estate.

В избата ключът към създаването на добро вино е страстта.

Основна роля за налагането на избата като лидер на пазара има екипната работа на специалистите, които заедно обсъждат и планират операциите, които да се извършват по лозята във всеки един етап от производствения процес. 

В избата има трима технолози, а отделно от тях работи и агрономски екип. Всички те имат професионален опит и специализации извън България. Избата има и установена практика за обмен с експерти от Франция, което непрекъснато повишава уменията на професионалистите и респективно води до положителните резултати от гледна точка на продукцията.

Katarzyna Estate се намира в един от най-благодатните райони за отглеждане на лозя в България и Европа.

Katarzyna Estate притежава 5500 дка собствени лозови масиви в един от най-добрите за отглеждане на лозя райони на България.

Подбраните сортове Мерло, Каберне совиньон, Сира, Каберне фран, Малбек, Темпранийо, Карменер, Мавруд, Шардоне, Совиньон блан, Семийон, Вионие, Пино Гри, Мускат отонел и Траминер са съобразени с климатичните особености на региона и вида на почвите.

Гъстотата на лозята ни е 413 лозички на декар, при ширина на редовете 2,2 От и 1,1 От между лозичките. Формировката еДвураменен кордон.

При отглеждането на лозята използваме различни лозарски практики като зелена резитба, промушване и привързване на литораслите, отстраняване на част от листната маса и зелен гроздобер.

Избата е позиционирана в най-южната част на България, на 2 км от с. Мезек и на около 7 км от Свиленград, в подножието на Източните Родопи. 

Земята е песъклива, камениста и бедна, поради което основните земеделски култури в района са сусам, тютюн, памук, бадеми, праскови, кайсии и грозде.

Katarzyna Estate се намира в района с най-продължително слънчево греене, като през вегетационния период температурната сума достига 4000 С.

Районът, в който се намира Katarzyna Estate, е известен със своята древна история и традиции. Източници на повече от 5000 години доказват, че траките, римляните и българите, живели по тези земи, са се занимавали с лозарство и винарство от най-дълбока древност.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови