„Енотека“  разкрива рая на виното в сърцето на Бургас

Дизайнерският стил, богатият асортимент и виненият бар ще ви потопят в тайните на еликсира, а новият уиски-клуб ще задоволи най-изтънчения вкус

От днес започваме да представяме участниците във във ВинотоФест, който ще се проведе на 1 и 2 юли в експоцентър Флора в Бургас. Започваме с:

Магазин „Енотека“, който е уникален за Бургас.

Там всеки може да се запознае отблизо с културата на виното - с тънкостите и традициите на винарството, с магията на всеки сорт и марка, със съчетанието на напитката с храната.  

Това е единственото място, което проправя път на Бургас да се превърне в част от картата за успешен винен туризъм, при това в градски условия. Дизайнерският стил на магазина, виненият бар, компетентното обслужване и ежеседмичните дегустации събират както ценители, така и тези, които за първи път се докосват до насладата от напитката на боговете.  Скоро там ще бъдат организирани и дегустации на уиски, при които в неповторима обстановка изтънчени познавачи ще могат да вкусят, опознаят и да се любуват на на реномирани марки на напитката, да споделят тайнствата й. Към това се добавя и богатият избор на пури, които предлага магазинът. 

Бургазлии и гостите на града могат да намерят в „Енотека“ продукти, каквито няма в супермаркетите и останалите търговски обекти. Тук има както традиционните вина от избите в региона и страната, така и световни брандове, сред които известните провансалски розета.  Това е факт, защото „Енотека“ работи с най-големите вносители на чуждестранни вина и марков алкохол, както и с голяма част от българските изби. Могат да бъдат открити марки, подходящи за ежедневна консумация на семейната трапеза, както и такива и за специални поводи и изтънчени познавачи.  Цените са подходящи, както за обикновени любители на виното, предпочитащи масови вина, така и редки марки за богати колекционери, тъй като има продукти за хора с различни възможности – от 5 до 1000 лева. Магазинът предлага и най-добрите марки уиски, коняк, водка и друг алкохолол.

Всяка седмица „Енотека“ организира дегустации на вино, които са без входна такса и без задължителна консумация. Там всеки желаещ може да научи от професионалист подробности за отделните марки и сортове. Виненият бар на магазина е допълнителна екстра към клиентите, като на него всеки ден те могат да отпият чаша вино с подходящо мезе, при това без надценка, каквато се слага в заведенията.  Пълният комфорт е осигурен и от обучените и любезни служители, които посрещат всеки клиент като значим гост. Наред с напитките, магазинът предлага и продукти, които са уникални със своята ръчна изработка – бутилки, аксесоари, чаши за вино. Всичко това прави преживяването незабравимо.

„Стремим се винаги в нашия магазин клиентът да има право на различен избор. Към нас се обръщат и много фирми, които поръчват да им направим подбор на вината при организирането на тържества. Подготвяме различни събития в магазина, защото сме убедени, че човек може да се докосне до магията на виното, без да му се налага да пътува километри“, категорични са от „Енотека“.

Най-новата им инициатива също е непозната до този момент за Бургас – дегустациите на уиски. „Целта е да си създадем вино и уиски клубове с постоянни клиенти, с които заедно да се развиваме, да учим за виното като богатство. Ще продължаваме да бъдем уникални за града“, заявяват от магазина.

„Енотека“ ви очаква, за да ви поведе по пътя на виното, както и да ви направи част от своя изискан уиски-клуб, на адрес:

Бургас, ул. „Христо Фотев“ 20 А (под Стоматологията, в пресечката на централната улица „Александровска“)

Добавете коментар


Защитен код
Обнови