Сирената „Сигмен“ – традиция и майсторлък в 100% натурален продукт

Мандра „Сигмен“ е следващият участник на фестивала, който ще се проведе в експоцентър Флора на 1 и 2 юли.

Преди време един стар и опитен майстор - сиренар решил да предаде тайната на занаята си на следващите поколения. Традицията и майсторлъкът трябваше да бъдат съхранени в един чисто български 100% натурален продукт.

Повече от 20 години в млекопреработвателно предприятие в село Сигмен, община Карнобат, създава продукти, произведени по традиционна българска технология от пълномаслено българско сурово, изкупваемо краве и овче мляко.

Фирмата е с основна дейност производство на бяло саламурено сирене, както и на меки сирена тип Сола, Бри , Синьо сирене, карнобатско меко сирене от краве и овче мляко. Сигмен е село в Югоизточна България. То се намира в община Карнобат, Област Бургас. Местното население е съхранило традициите, характерни за региона.

Носител е на приз „Първо място за цена и качество” за истинско българско сирене от Областна дирекция „Земеделие” Бургас по време на Изложението на 100-те европейски производители.

Има магазини в Бургас ул.Ивайло 29 (пазар Краснодар), Пловдив ул. 6-ти септември 74, Пловдив ул.Брезовска 67, Сливен - кв.Дружба 60В.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови