Вижте рецептата за веган шоколад на Севдалина Доспатска

Севдалина Доспатска представи своите вегански торти на два поредни фестивала във Флора Бургас – ВинотоФест 2016 и FESTIVAL FASHION SUMMER BURGAS 2016.

„Сладките изкушения“ са над 15 вида, на основата на ядки, тахан, какао, рожков, сушени плодове, фурми – само естествени продукти. Работи или с мед, или с кафява захар.

Много от продуктите са с лимец – кекери, бебешки бисквити, масленки. Прави песто със свеж босилек от градината.

Интересни са веган кюфтенцата на Севдалина. Те се правят от елда, лимец, имат маслини и различни семена – лен, сусам. В тях са добавени много подправки и пресни зеленчуци.

Доспатска представя и орехов еликсир – настойка от зелени орехчета. В напитката има много органичен йод и е подходящ за хора, които имат проблеми с паметта. 

На щанда й има ръчно изстискан мед, който се добива в екоселище. Пчелите се отглеждат в естествен кошер, не се ползват никакви химикали, не се подхранват със захар. Взема се един много малък излишък от 2-3 килограма на година. Всичко се изстисква ръчно, за да съхранят възможно най-много от елементите в меда.

Ето и една рецепта за веган шоколад:

Накисва се кашу за 2-3 часа докато хубаво омекне. Смила се с блендер. Добавят се мед или кафява захар, малко фурми, какао или рожков.

Ако се добави повече какао, става по-стегнат. От там нататък фантазията работи. Може бъде украсено с банани или пък различни ядки.

Текст и снимки bugasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови