Пресният сафрид е 10 лв. килото, замразеният – 5 лв. /снимки/

Вижте една страхотна рецепта за паниран сафрид с корнфлейкс

По Южното Черноморие вече има сафрид. В това се увери репортер на burgasdream.com, след обикорка на бургаските рибни магазинчета.

Пресният сафрид е ударил 10 лв. за килограм, дакота замразеният му събрат е твърдо петарка, т.е. двойно по-евтин. Има и сафрид-чируз, който е 20 лв./кг.

Барбунът е 8 лв./кг, а той е една от деликатесните риби. Зарганът е 15 лв./кг, едрият кефал е 8 лв./кг, а дребният двойно по-евтино. Пресни култивирани миди с черупките се харчат по 2 лв. за килограм.

Каква е рибата в заведенията по морето – прясна или замразена, чудят се турустите. Често те биват лъгани относно този важен факт.

Днес топкулинарят Иван Манчев вилня по морето в Бургаско. Шеф Манчев направи инспекция на местни заведения, за да провери каква риба предлагат на клиентите си. Според официални данни едва 30% от рибата, която ядем край морето е черноморска.

"Хората си мислят, че ядат прясна риба, но за съжаление това не е така", обяви топ готвачът пред Нова телевизия.

За любителите на пресния сафрид burgasdream.com предлага една страхотна рецепта - 

Паниран сафрид с корнфлейкс

Продукти за 4 порции:

1 кг сафрид

8 с.л. галета

4 с.л. грис

4 с.л. корнфлейкс

8 с.л. бира

4 яйца

сол

олио

Рецепта:

Яйцата (4 бр) се разбиват заедно с бирата (8 с.л.) и солта. Прибавят се царевичният грис (4 с.л.), галетата (8 с.л.) и натрошеният корнфлейкс (4 с.л.). Разбърква се добре. 

Панировката трябва да се получи гъста. Затова при необходимост може да се добави още галета. Изчистените рибки се топят в нея и се пържат в горещо олио, докато станат златисти на цвят.

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови