7 медала за българи на най-голямото тортено шоу в света /снимки/

Златен медал за бургазлийката Златина Люис на конкурса в Бирмингам

Небивал фурор предизвикаха български сладкари на най-голямото тортено шоу в света, което се провежда в Бирмингам, Великобритания на 5 и 6 ноември, научи burgasdream.com

Сред тях е и бургазлийката Златина Люис, която живее в Южен Уелс.

На The Sugarcraft, Cake Decorating & Baking Show българите спечелиха 7 медала - 5 златни, 1 сребърни и 1 бронзов.

BG участниците са Мина Бакалова, Елза Балджийска, Цветелина Герова,  Костадин Николов, Мария Владимирова, Валентина Терзиева, Златина Люис.

Ето какво сподели Златина Люис непосредствено след шоуто:

„Чувствам се на седмото небе, една осъществена мечта за мен! След 6 години редовно посещение на най- голямото в света тортено шоу в Бирмингам да бъда част от най-силното българско присъствие. 

Имах втория си златен медал като лични постижения, но също така и за първи път в Торта международни Бирмингам сме 6 българи, като спечелиха 7 медала - 5 златни, 1 сребърни и 1 бронзови!“

Златина е член на гилдията във Великобритания, която е с многогодишни традиции в тази сфера – целта е да се продължи живота на изкуството. 

Едно от любимите й изпълнения са захарните цветя. Наследила е любовта към цветята от двамата си родители, които били страстни градинари, а балконът на майка й в Бургас и в момента прилича на кичеста градина.

От ръцете на Златина са излезли безброй сладки рози, лалета, зюмбюли, нарциси, орхидеи.

Златина Люис вече е направила няколко курса в Бургас, които се радват на голям интерес. Тя участва с демонстрация на МастърФест в Бургас, който се проведе на 3, 4 и 5 септември в експоцентър Флора.

На снимките – отгоре надолу:

Злато за Елза Балджийска, Цветелина Герова

Злато за Златина Люис

Злато за Костадин Николов

Злато за Мария Владимирова

Злато за Валентина Терзиева

Сребро за Мария Владимирова

Бронз за Мина Бакалова

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови