Ето кои са най-добрите вина на Дионсиеви дни Царево 2021 /снимки, видео/

Най-доброто сухо розе е Розе Каберне фран - на изба Ноя, а най-доброто плодоно вино - Виноар Смокиня – на Видинска гъмза.

Това реши компетентното жури на фестивал Дионисиеви дни Царево 2021, който се провежда в центъра на морския град от 20 до 22 август.

Какво вече съобщихме и през тази година бе направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

Журито бе в състав – Коста Канариев, Парашкева Янева – технолози, и Таня Янева, директор на дирекция Култура в община Царево.

Оценката бе извършена по международната 100-точкова система на Робърт Паркър в сляпа дегустация, но пред очите на участниците и публиката.

Класацията бе в две категории – за розе /тъй като е най-предпочитано и през този  сезон/ и за плодово вино /защото в изложението ще участват много плодови вина/.

След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина бяха връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Наградените вина:

Категория Розе:

Първо място – Розе Каберне фран - на изба Ноя

Второ място – Умно вино – на Пламен Димитров

Трето място – Реалити натурал – на изба Реалити

Категория Плодово вино:

Първо място – Виноар Смокиня – на Видинска гъмза

Второ място – Виноар Къпина – на Видинска гъмза 

Трето място – Реалити Киви и Совиньон блан - на Реалити

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови