«Баси кефа» със сребърен медал от World Beer Awards 2021

Със световна бронзова награда за дизайн на етикет на бирата SPACE LORD ISL 5.5% се отличи бургаската пивоварна Metalhead

Бирата „Баси Кефа“ IPA на Beer Bastards от Бургас спечели сребърен медал на World Beer Awards 2021. Собствениците на марката държат култовата бирария Papa Beer на ул. Милин камък в Бургас.

Четири бири на български крафт пивоварни спечелиха награди на World Beer Awards 2021 (Световни награди за бира) за вкус и дизайн на етикета.  

Емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses на Britos (отличена и със златен медал от Монд селекцион за 2021 г.) е победител за България като страна-участник в наградите. 

Със сребърен и бронзов приз съответно я следват „Баси Кефа“ IPA на Beer Bastards (отличена през 2019 г. за „Най-добра българска бира“ за 2019 и 2020 г. от специализирания сайт за крафт бира – Ratebeer) и „Диво пиво“ на Пивоварна 359 – непастьоризиран и нефилтриран портър. Със световна бронзова награда за дизайн на етикет на бирата SPACE LORD ISL 5.5% се отличи бургаската пивоварна Metalhead. Лордът на космоса (SPACE LORD) е впечатлил журито, което съвсем заслужено му присъжда световния бронз за дизайн на етикета. „Дизайнът е важна част от нашата концепция, вдъхновена от Хеви Метъл музиката.

Етикетите на Metalhead са лесно разпознаваеми с автентичността си – всеки етикет се рисува на ръка в закачлив, леко провокативен комиксов стил. Държим на високото ниво на арт и дизайн – много труд с чести преработки, докато се постигне желаният резултат. Тази награда е признание и за нашата дизайнерка Диана Данова от Варна – един изключителен художник и дизайнер.“ сподели Митко Митев от Metalhead.

 

Над 2000 бири годишно се състезават за едни от най-престижните призове в света на пивото – Световните награди за бира. Победителите, избрани от авторитетно жури, съставено от експерти от цял свят, получават възможност да поставят лого със завоюваното отличие на своите продукти.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови