Започва Дионисиеви дни Царево 2022 – фестивал на виното и добрата храна

Фестивалът на виното и добрата храна „Дионисиеви дни“ ще се проведе в Арт зоната на централната улица в град Царево на 26, 27 и 28 юли 2022 г.

Изложението се осъществява с подкрепата на Община Царево, в партньорство с Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.

„Дионисиеви дни“ се провежда за шести пореден път в Царево, а в него ще вземат участие компании – лидери в производство на български вина и спиртни напитки, както и производители на висококачествени  хранителни и козметични продукти.

Ще бъде проведен конкурсът за най-добро вино.

Оценяването ще бъде извършено от жури от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара – Димитър Славов и Парашкева Янева. Те ще оценяват вината по световно признатата 100-точкова система на Робърт Паркър.

Конкурсът ще е в две категории – за сухо розе и за плодово вино.

Ще има и награди на публиката за най-добрата храна и за най-добрата ннапитка. Ще бъде връчен приз за най-атрактивния и най-посетения щанд.

Ще има арт програма с певицата Преслава Минасян и бодиарт с Теодора Калчева.

Специална атракция на фестивала за втори път са африканските охлюви на Петър Калинов.

Ще има безплатни дегустации на вината на избите – Балар, Заара Естейт, Даробас, Сарандиев, Реалити, Албена Симеонова, Умно вино, Vinoar.

Участник ще е водка Роузи – с натурална розова вода, както и здравословната напитка Комбуча.

Доброто мезе ще е представено от фирма Белинташ, Велико и Ла поркета.

Ще има натурална козметика, както и ръчно изработени дървени съдове, прибори, дъски за рязане, глинени гювечи, стъклени чаши с притнирани закачки.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови