Опушената сол и подправки на «Хаванче» на Дионисиеви дни в Царево

Броени дни остават до седмото издание на винен фестивал Дионисиеви дни Царево 2023, което ще се проведе от 11 до 13 август.

Затова бързаме да представим участниците в него.

Фестивалът е не само за вино, но и за натурални продукти, произведени в България. Един такъв бранд е «Хаванче», който се представя на изложението с опушена сол и подправки.

В началото на 2022 година създателите на Хаванче изпълняват дългогодишния си проект за автономно производство в собствена база на малко познати, на българския пазар, нишови разновидности от сол и подправки. 

Първата българска, естествено опушена морска сол е вече факт. Всички продукти, готови и в разработка, са 100% натурални, без добавки и подобрители, приготвени по времеемка, автентична технология. При процеса на опушване използваме внимателно подбран бленд от няколко вида дървесина. В него се крие и тайната на винаги постоянните, характерни за нашите продукти цвят и мирис.

Продуктите не съдържат, ГМО, изкуствени овкусители и оцветители и са подходящи включително и за вегетариански ястия.

Обработката се извършва от опитни майстори, като в процеса на опушване, солта придобива характерен червеникав цвят, интензивен аромат на дим и опушен вкус, който напомня на прясно пушена храна. Пушената сол придава на всяко ястие допълнителен вкус с аромат на дим.

Солта се пуши чрез изгарянето на дървесината и се различава по цвят и аромат, в зависимост от вида на дървесината, използвана в процеса. Дървесината може да бъде например орех, ела, бук или други. Всеки вид дърво всъщност придава своя особен аромат. В резултат на опушването, солните кристали са наситени с естествения аромат на дим и дърво.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови