Бал на дебютантите от ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015

Когато говорим за дебюти винаги имаме  гениалният  пример от  епопеята „Война и мир“ на Толстой.

Образът на  Наташа Ростова на първия й  бал излъчва поезия, сърдечна чистота, юношеска свежест и  ни покорява с развълнуваната си нежност. Източникът на това е нейната близост с народния дух. Наташа е нравствената мярка за  самият живот в неговата естествена прелест, в играта на багрите, в  очарованието му.

Точно такива  са и дебютите на Фестивала на виното Розе! Първата  реколта на винен бранд, която дебютира за своя първи танц върху небцето на почитателите си...

Този петък, 31 юли, във Винения салон на Дундакови ще има бал. Маестро,музика! Влизат дебютантите!

Брандът VIA VERDE (в превод "Зелен път") се заражда в началото на 2013 г. В основата му е вярването, че най-добрият начин да бъдеш себе си и да изразяваш ценностите си, е чрез хармоничното взаимодействие с природата, защото тя е единствтеното съвършено нещо, от което можем да черпим вдъхновение и мъдрост. Запазеният знак на бранда – водното конче, символизира именно този стремеж към промяна в перспектива на себереализирането, промяна, която в същността си е умствено и емоционално съзряване и разбиране на дълбокия смисъл на живота. Воден от тези принципи през следващите две години, екипът на VIA VERDE възстановява с много труд и желание първите 80 дка лозя на един слънчев хълм, близо до град Сандански. Към момента отглеждат лозички от традиционни червени сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира и емблематичния Мелник 55, като с разширяването на лозовите масиви се планират нови насаждения с по-необичайни за района бели и червени сортове. В близост ще се ситуира и винарната, чийто строеж се очаква да започне през 2016г. До изграждането й винифицирането ще се извършва в партньорство с колеги от района на гр. Сандански.

През пролетта на 2015г. VIA VERDE представя първата серия Debut, реколта 2014, в която е вложена идеята за силата на предизвикателството, за новото начало, за първите стъпки към постигане на личностния потенциал. Насочена е към хората, които имат смелостта да търсят, да ескпериментират и да се развиват. За тези, които умеят да намират вдъхновение в малките неща и правят смели стъпки към реализиране на големи идеи. Самото създаване на Debut е именно такава малка смела стъпка за екипа в развитието на бранда VIA VERDE.

В серията са представени две вина - червено и розе, които се отличават с елегантен вкус, приятен аромат и лятна свежест. Вината са произведени в малки партиди от собствени лозови масиви на възраст до 6 години. Гроздето е внимателно селектирано и винифицирано по класическа технология, без допълнителни интервенции и подобрения, с цел да се разкрият специфичните характеристики на сортовете и тероара.

Debut Rose - Бронзов медал за Розе 2014, ще Ви очарова с много фин аромат, с растителни акценти на зелена праскова, деликатни нотки на ягоди и изненадващо тропическо ухание на манго. Отличава се елегантна свежест, сочно тяло и ефирен финал. Препоръчва се да се сервира охладено до 9-11 градуса. Алк % - 12,5%,

Сорт: Каберне совиньон (100%)

Технология: Настойване в мъстта – около час. Избистряне и ферментация - при 14 градуса. Съхранявано е в неръждаеми иноксови резервоари.

Брой бутилки в партидата: 2600бр.

Debut Red притежава красив рубиненочервен цвят, интересен нос с акценти на тютюнев лист и черен пипер, и свежо тяло с меки танини. Приятното усещане за зрял червен плод и атрактивният пикантен завършек ще ви завладеят още с първата глътка. Препоръчваме да се сервира охладено до 12-15 градуса. Алк % - 13,0%

Сорт: Мелник 55(35%), Сира(35%), Мерло(20%) и Каберне совиньон(10%)

Технология: Настойване в мъстта – 1 седмица без задърждане в джибрите. Ферментацията протича при температура около 24 градуса. Съхранява се в неръждаеми иноксови резервоари.

Брой бутилки в партидата: 2400 бр.

 

Автор Анна Дундакова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови