Ето кой квартал е хит за бургазлии

Все повече разрешителни за строеж се издават в Банево, Маринка и Ветрен

Квартал Крайморие се превръща в хит за бургазлии. Това стана ясно от думите на главния архитект на община Бургас Веселина Илиева, участва в бизнес закуската на imoti.net в Бургас. 

„Забелязваме тенденцията в Крайморие да се проектират все повече еднофамилни къщи, което ни радва, защото това е предпоставка за изграждането на зелена среда и по-спокойно обитаване ”, обясни арх. Илиева.

Преди време тя сподели пред meduzata.com, че все повече разрешителни за строеж се издават в Банево, Маринка и Ветрен. Затова вече тези бургаски квартали са наречени на шега – зона BMW. 

ЧЕТЕТЕ ТУК!

Няма накъде вече да се строят апартаменти в центъра на Бургас, а хората са ориентирани към една по-добра среда. Хората искат къщи с дворове, а нямат интерес към центъра на града, обясни арх. Илиева.

До 5 години ще има строителство и в местността Кьошето. Вече има одобрен ПУП, който е влязъл в сила изцяло с решение на Върховния съд. Има и инициатива за строителство в най-северните и най-южните части, близо до урбанизираните територии, но все още няма инвестиционни намерения, процесът ще отнеме време, допълни арх. Илиева.

Общината трябва да стане собственик на земята за инвестициите в инфраструктура, вече има процедура, стана ясно на срещата.

Текст и снимка: meduzata.com