Ориентирайте се в наемите на жилища в Бургас, от първа ръка

Най-скъпо в Бургас излиза жилище под наем в жк Лазур.

В този жилищен комплекс цената на тристаен апартамент често стига до 1000 лв. месечно. Това стана ясно на работната закуската, организирана от imoti.net днес в Бургас. На срещата между брокери и мениджъри от агенции за недвижими имоти, представители на банките и местната власт бяха представени актуални данни за състоянието на жилищния пазар в Бургас и Южното Черноморие. 

Как се движат цените на наемите на жилища в Бургас, стана ясно от презентацията на Николай Господинов, мениджър на ibrokers.

Изненадата е, че в центъра на Бургас е по-евтино отколкото в Лазур. Комплексът с право е наречен „кварталът на богатите“ в Бургас. 

Прави впечатление, че гарсониерите са с почти еднакъв наем 25-300 лв. в Изгрев, Зорница, Славейков и Възраждане. С 50 лв. по-скъпи излизат в център, Лазур и Братя Миладинови.

От 300 лв. започва наемът на двустайните, като в Изгред стигат до 400 лв., в Славейков – 450 лв., а вЗорница – до 500 лв. Между 400 и 600 лв. са двустайните за месец в център, Лазур и „Братята“. Във Възраждане е средно положение – между 350 и 550 лв.

В тристайните диапазонът е по-голям – между 450 и 1000 лв., взависимост от локацията.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА!

Текст и снимки: Ирина Генова