Спряха строежа на къмпинг Градина 

Изкопаното до момента, ще бъде засипано с пясък

Строежът на къмпинг Градина е спрял, съобщи BurgasNews. Втората смяна е била върната днес от обекта. Изкопаното до момента, ще бъде засипано отново с пясък. Според източници, близки до инвеститора, разходите на този етап са около 30-40 хил.лв. По непотвърдени данни става въпрос за бургаска строителна фирма.

Изкопът беше 3-4 метра дълбок.

Помпи изпомпваха вода към морето като подготовка за изливане на основи. От РИОСВ Бургас обясниха, че строежът попада в защитена зона „Бакърлъка“ за опазване на защитени птици, граничеща със защитена зона „Плаж Градина – Златна рибка“ за опазване на природните местообитания. Имотът е бил земеделски, но предназначението му е било сменено и е влязъл в Общия устройствен план на община Созопол като бъдещ къмпинг.

Проверка, поискана от премиера Бойко Борисов, започна на строителството по Южното Черноморие.

Първоначално инспекцията показа, че става дума за изкопни работи в частен имот навътре към сушата, а документите са изрядни. Теренът от 5,5 дка не е на територията на морския плаж, където се простират законовите компетенции на Министерството на туризма, увериха от там. Издадени са строително разрешение и одобрение за подробен устройствен план на имота, обясниха от министерството.