Флора Панорама с приз в конкурса Сграда на годината

„Флора Панорама“ бе отличена със специалната награда за „Сграда на годината“ по време на годишните награди за постижения в областта на инвестиционните проекти,

строителството и архитектурата в България, които бяха връчени вчера, 10 декември 2019 г. Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира за осемнадесета година от ГРАДЪТ Медиа Груп и събира на едно място над 100 успешни и реализирани проекти в 11 категории от цялата страна. 

Жилищната сграда „Флора Панорама“ в комплекс „Лазур“ получи специалната награда в категорията „Жилищни сгради и комплекси“ над 10 000 кв.м РЗП“, сред 7 други кандидатури от София, Варна и Бургас. „Сградата се превърна в една от емблемите на Бургас и със своята динамична и запомняща се форма активно участва в новия силует на града.“, заяви арх. Димитър Шаренков, който получи наградата по време на церемонията в София Ивент Център, заедно с инвеститорите от „СК“ ООД и изпълнителите от „БМ“ ООД. 

Според инвеститорите „Флора Панорама“ е изключително „зелена“, не само заради фасадната растителност /която липсва б.р. ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!/, а и заради използваните енергоспестяващи материали и технологии. 

Сградата се прочу сред бургазлии най-вече със зелените тапети, имитиращи вертикално засадена растителност.