ЧСИ продава 69 дка в Отманли за 50 млн.лв. /снимки, карти/

Порутена бивша почивна станция в парк Росенец, местността Отманли се продава на търг от частен съдебен изпълнител със стартова цена от над 50 млн.лв., научи meduzata.com.

Сградите са 6 на брой, като от снимките на ЧСИ Станимира Николова се вижда, че са „тотал щета“ и стават само за събаряне. Апетитен в случая е парцелът, който е с площ близо 70 дка и граничи с морето /виж схемата от кадастъра и изображението от Google Maps/.

Точната цена, от която започва наддаването на публичната продан е 50 277 120 лв.

Площта на терена, който представлява обрасли с храсти и закелевяли дъбови дървета пущинаци е 69 336 кв.м.

От шестте сгради, едната е бивш трафопост, другата КПП, третата – груб строеж. Останалите три са на един, два и три етажа - бивша почивна база с хотелски стаи и столова.

Желаещите да станат собственици на морския имот ще трябва да внесат 4 189 760 лв. задатък по сметката на ЧСИ-то, преди да пуснат предложението с цена, която са готови да платят за почивната база. Крайният срок за това е 27 януари, а на следващия ден в 9.00 офертите ще бъдат отворени и ще бъде обявен купувач в Районен съд - Бургас.

Сегашният собственик на имота и длъжник е Атиа Ризорт ЕАД, дружество в ликвидация от 2014 г. с ликвидатори -  Хавиер Карлос Феррандо Валс и Карлос Мартин Алапонт Кодонер.

Взискател е Община Бургас.

ЕАД-то е собственост на петима испански граждани и една испанска фирма - ATIA SPEYN OOD ISPANIYA.

Атиа Ризорт ЕАД е със следната дейност: придобиване и управление на недвижими имоти, както и всяка друга дейност, незабранена от законите на Република България; всякаква дейност, която изисква специално разрешение или лиценз ще бъде извършвана само след надлежното получаване на такъв лиценз или разрешение.

Текст и снимки: meduzata.com