Цената на новото строителсто продължава да расте

Какви ще бъдат тенденциите при цените на жилищата в големите градове у нас през 2020 г.?

Можем ли да очакваме задържане или дори спад? Сайтът Imoti.net , търси отговор на този въпрос от водещи експерти в София, Пловдив и Бургас.

„2019 г. ще бъде запомнена с богат на оферти за продажба имотен пазар, високи ценови нива, които в последното тримесечие леко отблъскваха купувачите, но и с голям интензитет на сключени сделки“, казва Румяна Александрова от агенция Сандер Корект - Р.А. – София.

Александрова прогнозира, че тази година активността на банките, свободният финансов ресурс, платежоспособността и завишената инвестиционна култура на купувачите ще кореспондират с отстъпчивостта на продавачите и това ще запази имотния пазар интензивен.

В Пловдив не се очаква спад на цените на жилищните имоти, за момента не се усеща и задържане в ценово отношение, казва Бояна Георгиева от агенция БРИА  - Пловдив.

Леко задържане на цените се наблюдава при панелните блокове и ако се стигне до спад, то ще е заради значителната амортизация на панелните сгради, допълва тя.

В Бургас също не се очаква спад на цените на недвижимите имоти през тази година. 

„Все по-трудно се намират парцели за застрояване, а търсенето от страна на купувачите на имоти ново строителство не намалява и поставя строителните компании в условия на сериозна конкуренция, когато намерят и договарят такива парцели“, коментира Цветелина Димова от SUPER Имоти – Бургас.

„Така при централните и най-високо оценяваните квартали („Лазур“ и Център), където и към момента цените са най-високи, можем да говорим за задържане на нивото им, а в същото време във всички останали комплекси и квартали, дори и по-отдалечените, можем да говорим даже за очаквани завишения в цените на имотите ново строителство“, казва Димова.

Подобна е ситуацията и в курортите около Бургас, където стойността на имотите в строеж и ново строителство запазват цените си на квадратен метър за разлика от имотите на вторичен пазар, допълва тя.

Ако и вие си търсите нов имот на изгодна цена в Бургас, вижте нашите оферти – на цена на строител, без комисион:

Двустаен апартамент, с морска панорама

Двустаен апартамент - спести 5%!

Тристаен апартамент - спести 5%!

Двустаен на първа линия море

Студио на първа линия море

За огледи - тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД