Как да продадете успешно имота си без брокер

Kолкото по-дълго седи една оферта активна, толкова повече пада цената на жилището

Решили сте да продадете имота си, но не искате сделката да се случи чрез брокер? Трябва да знаете, че има няколко стъпки, които трябва да следвате, за да постигнете успешна имотна сделка без помощта на професионалист, пише FOX.

Ето и съветите:

Изберете атрактивна цена

Проучете какви са цените на продаваните имоти във вашия район - сравненията трябва да включват всичко - от размера до местоположението. Най-добре е да разгледате оферти на домове, които са продадени съвсем скоро. В случай че имате съмнение за цената, експертите съветват да започнете от по-ниската цена. 

За да определите най-добрата цена, на която може да продадете имота си, е добра идея да получите оценка на вашия дом. Трябва да знаете обаче, че това ще ви струва няколкостотин евро, казват още експерти.

Качете обявата си в интернет

Проучете и намерете колкото може повече сайтове, в които да публикувате обявата на дома си. Трябва да имате предвид обаче, че някои сайтове имат такси за поддръжка на вашата обява.

Подгответе дома си за продан

Подготовката на вашия дом за продажба включва дълбоко почистване, подмяна на всичко счупено и грижа за двора, ако има такъв. 

Важно е осветлението в дома ви да е достатъчно силно, за да направите атрактивни снимки, които да публикувате в обявата. 

Ако не се чувствате достатъчно уверени в себе си, може да наемете професионалист, който да направи снимки на дома ви. 

Освен това трябва да сте в готовност, ако евентуален купувач иска да дойде на оглед, че това може да се случи и в работно време. Ако е невъзможно за вас, трябва добре да го опишете в обявата.

„Актуализирайте цената“, ако е няма интерес

Ако не получавате никакви обаждания за вашия дом, е добра идея да свалите цената. Защото колкото по-дълго седи една оферта активна, толкова повече се обезценява стойността, на която може да продадете имота.

Ако пък искате да купите имот в Бургас, без да плащате комисионна, вижте офертите по-долу:

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

Гараж, партерно помещение с възможност за живеене

Двустаен апартамент, с морска панорама, директно от строител

Двустаен апартамент - спести 5%!

Тристаен апартамент - спести 5%!

Двустаен на първа линия море - директно от строител

Студио на първа линия море - директно от строител

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД