Въпреки извънредното положение: След Великден имотният пазар се нормализира

След въвеждането на извънредното положение пазарът на недвижими имоти у нас замръзна.

Спря търсенето, предлагането и активността. Всички осъзнахме в един ден, че здравето трябва да стои на първо място за всички. Това каза Ангел Панайотов, управител на агенция за имоти "Комфорт Брокърс", в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

"Интересът на клиентите към имотите не приключи, но те поискаха да отложат своето решение. Досега не сме имали досег до такъв тип изпитание и затова повечето хора не знаеха как да реагират", посочи експертът.

Той коментира, че две седмици след въвеждането на извънредното положение ситуацията се промени вероятно заради успокоението, че вече се знаеше какви мерки точно да се спазват.

"Това доведе отново до интерес към недвижимите имоти. Хора, които бяха започнали своето търсене, решиха да го довършат и не се уплашиха от пандемията, спазвайки противоепидемичните мерки. След Великден нещата почти се нормализираха, активността стана добра и търсенето започна да среща предлагане", обясни Ангел Панайотов.

По думите му инвестицията в недвижим имот е най-сигурният начин човек да защити спестените си средства.

"Това е така, защото един недвижим имот може да изживее всяка криза. Той не е бързоликвиден, но е дълготраен актив. Инвестицията в недвижим имот може да устои през годините", смята експертът.

***

Един от най-важните въпроси, които тревожат купувача, когато му предстои сделка с недвижим имот, е как да е сигурен, че срещу платената продажна цена в действителност ще получи обещания имот.

От друга страна как да е сигурен продавачът, че ще получи цената за своя имот при изповядането на сделката, когато подписва нотариалния акт, а все още плащането не е извършено?

За ЕСКРОУ-СМЕТКА И ДОВЕРИТЕЛНА СМЕТКА НА НОТАРИУС

научете от Ирина Генова от агенция за недвижими имоти Дом Инфо:

***

Предложение от Дом Инфо ООД - елате на виртуален оглед - видео и 360-градусови панорами!

Ако искате да купите имот в Бургас, без да плащате комисионна, вижте офертите по-долу:

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

Гараж, партерно помещение с възможност за живеене

Двустаен апартамент, с морска панорама, директно от строител

Тристаен апартамент - директно от строител!

Двустаен на първа линия море - директно от строител

Студио на първа линия море - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!