Цените на имотите остават стабилни въпреки коронакризата /видео/

Ако темпото на сключване на сделки се запази, рязък спад на цените няма да има, посочва Иван Козаров от Arco Real Estate

Цените на имотите у нас бяха стабилни преди обявяването на извънредното положение, ръстовете се ограничиха до 2-3%. След извънредното положение се прави коментар на цената от 5 до 10%. Това каза Иван Козаров, търговски директор на Arco Real Estate, в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria. 

Козаров отдаде стабилността на пазара на имоти в условията на коронакризата на достъпните кредити, наличието на средства в домакинствата и липсата на алетернатива на подобни инвестиции. 

Той посочи, че до март купувачите в София до голяма степен са разчитали на ипотечни кредити, докато след пандемията търсенето се изменя и по-активни са купувачите с налични собствени средства. 

“В София се търсят повече завършени апартаменти. Най-търсени са тристайните и многостйните жилища. Засилено е и предлагането на къщи и имоти в околоградската част”, посочи той. 

Експертът обясни, че засиленото търсене на имоти в София е за двустайни апартаменти до 90 хиляди евро и на тристайни с паркомясто или гараж, чиито цени започват от 130 хиляди евро.

Козаров не очаква рязък спад на цените до края на годината, ако темпото на сключване на сделки се запази непроменено. Той посочи, че е вероятно цените на имотите да се задържат на настоящите нива и дори леко да се повишат - в рамките на 2-3% до края 2020 г.

***

Предложение от Дом Инфо ООД - елате на виртуален оглед - видео и 360-градусови панорами!

Ако искате да купите имот в Бургас, без да плащате комисионна, вижте офертите по-долу:

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

Двустаен апартамент, с огромна морска панорама, без комисион

Двустаен апартамент, с морска панорама, директно от строител

Тристаен апартамент - директно от строител!

Двустаен на първа линия море - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!