Вижте актуалните цени на имотите в Бургас по комплекси 

Пазарите на Пловдив, Варна и Бургас - трите най-големи града след София, растат като цени на жилищата и през деветте месеца на 2020 г. запазват обеми от сделки, сходни с миналата година.

Това сочат данни от индексите PSPI, предоставени специално за "Капитал дом".

"На база на данните можем да заключим, че трите градски пазара успяха да се възстановят от корона кризата и от прекъсването на пазарната активност, която тя предизвика, и посрещат новия сезон с активни пазари и добро съотношение на търсене и предлагане", коментира Полина Стойкова, MRICS, създател на индексите и автор на статиите за трите пазара.

Тя има над 17 години опит в сферата на недвижимите имоти. Изпълнителен директор и съсобственик е в Bulgarian Properties.

Данните от индексите PSPI показват, че през 2020 г. цените на жилищата в Бургас нарастват с по-бавен темп от предходните години. Още в началото на годината ръстовете се забавят до около 2% при стойности между 5 и 6% година по-рано. Второто тримесечие на годината и корона кризата са довели до още по-осезаемо забавяне. През третото тримесечие вече виждаме ускоряване на растежа до 2.6%.

Средната цена на жилищата в Бургас през третото тримесечие достига 890 евро на кв.м и се задържа по-висока от тази във Варна.

До началото на 2018 г. Варна водеше по цени Бургас, но оттогава тенденцията се обърна. Бургас започна да изпреварва по темп на растеж и задържа по-високи средни цени от тези във Варна.

Най-скъпи квартали, с цени над 1000 евро на кв.м, са център са "Зорница" и "Лазур", като веднага след тях се нарежда "Братя Миладинови". Най-евтино се продават жилищата в "Меден рудник", като тази част от града се развива динамично с ново строителство и инфраструктура.

 

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Гарсониера, преустроена в двустаен с панорама море

Еднофамилна двуетажна къща с двор

Луксозно изпълнен тристаен апартамент

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

 

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!