Руснаци масово продават имотите си по BG морето

Руснаците закупили имоти по Черноморието масово продават жилищата си.

Оттеглянето им обаче не е заради коронавируса, а заради икономически причини, смятат брокери, цитирани от dnes.bg.

„Има някои, които са теглили кредити там, за да купят тук. И като се прекара кредита през рубла-евро и им излиза неизгодно. И са донякъде малко заблудени, че с тези апартаменти тук ще могат да печелят“, казва Петя Симеонова, жител на Поморие.

90% от апартаментите в момента са заключени и се продават, а вероятна причина за отлива освен локдауна е спада на руската рубла.

„Над 5 хиляди апартамента са закупени от руски граждани но при така създалата се ситуация започна един отлив и руските граждани вече обявяват апартаментите си за продажба. Но по-важното е, че се проявява интерес от българи, които да закупят имот в Поморие, защото градът освен море, слънце пясък има нещо друго, което го няма никъде другаде, това е лечебната кал“, казва кметът на Поморие Иван Алексиев.

Докато руснаците се оттеглят от пазара за недвижими имоти, българи със спестявания инвестират смело в имоти. В бранша отчитат сериозен интерес за закупуване на просторни жилища в градски условия и още повече терени край морето в близост до града.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Гарсониера, преустроена в двустаен с панорама море

Еднофамилна двуетажна къща с двор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Луксозно изпълнен тристаен апартамент

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!